SPEEDWEAR, QSR & SKYLIMIT EVENTS : Partners in "The Belcar Experience"

03 Mar 2017 by Andy Jaenen share on facebook

Speedwear, Skylimit Events en QSR Racing School slaan de handen in elkaar om jongeren klaar te stomen voor het Belcar Endurance Championship via "The Belcar Experience". 


Dat deze 3 firma’s de handen gaan samenwerken is eigenlijk geen verrassing aangezien hun paden reeds vaak kruisten in het verleden.


blog

Speedwear is hofleverancier bij zowel Skylimit Events als QSR wat betreft rijders uitrustingen. 

blog

Jaarlijks komen Wim en Wendy van Speedwear in contact met jongeren in de nationale en internationale kartsport die zich de stap willen wagen naar autosport en dit steeds op jongere leeftijd vanaf 16 jaar. Voor veel van deze jonge wolven lijkt dit vooral op een stap in het duister en worden de rijders en hun ouders vaak afgeschrikt door het onbekende.  Waardoor getalenteerde jongeren geremd zijn om hun kans te wagen in de autosport.  Om dit traject toegankelijker te maken is het heel belangrijk dat er een ‘JUNIOR’ platform wordt opgezet waar de jongensdroom in een professionele context van start kan gaan.


blog

Skylimit Events bracht in 2015 en 2016 reeds 3 rijders van slechts 16 jaar aan de start in het Belcar Endurance Championship. Ook in 2017 zullen Nicolas Hermans en Ines Lammens verder de kleuren van Skylimit Events en Yokohama verder verdedigen. Maar toch was het moeilijk om de jongeren te bereiken en hun de mogelijkheid te geven om te proeven van de autosport.


blog

Wat gaat deze joint venture nu brengen? 

Ten eerste kunnen jonge (en minder jonge) piloten een heuse race opleiding volgen. Een kennismakingsdag kost 795€ waarbij elke piloot 5 sessies van 30 minuten in een BMW 325i E90 BELCAR plaats zal nemen en onder begeleiding van een top instructeur die hem/haar de kneepjes van het vak zal aanleren. Deze sessies zijn te boeken via www.skylimitevents.com door de BELCAR EXPERIENCE te selecteren tijdens de trackdays op Circuit Zolder. 


blog

Daarnaast willen we 1 of 2 QSR wagens aan de start van het BELCAR Endurance Championship brengen met 3 rijders die door ons professioneel begeleid gaan worden. Naast de races bieden we ook veel trainingstijd aan tijdens de trackdays om zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen. Per piloot blijft het budget beperkt tot 19.000€ voor het volledig Belcar kampioenschap inclusief de 24 Hours of Zolder en tal van trainingsdagen! 


blog

Graag zouden we dus enkele juniors willen onder brengen in ons team, maar ook mensen die minder jong zijn en hun “jongensdroom” willen laten uitkomen zijn welkom om onze rangen te versterken.  


blog

Voor meer info kan u zich steeds wenden tot :

wendy@speedwear.be

andy@skylimitevents.be

s.schoonjans@skynet.be


Inschrijven voor de kennismakingsdag kan via www.skylimitevents.be


blog
share on facebook
Recent posts
Archive
Apex Nürburg RingFreaks QSR Racing School Lithiumax Race Track Coach RSR Spa Rent 4 Ring RSR Nurburg phil bastiaans
...LOADING...