Skylimit Trackday Spa-Francorchamps

13 Nov 2018 : Spa-Francorchamps share on facebook

Open Pitlane Francorchamps

Pitbox


reservation closed
Event Info

Open Pitlane trackdays in Francorchamps staan garant voor rijplezier op het mooiste F1 circuit van de wereld! 

Wij stellen het circuit ter beschikking voor mensen met ervaring en mensen die de cursus Circuit Experience hebben gevolgd. Deelname aan een trackday is mogelijk met alle type wagens. Deze trackdays zijn de beste manier om op een veilige en leuke wijze de grenzen van je wagen en van jezelf te leren kennen.

Tijdschema:

 • Open Pitlane voormiddagsessie: 9u00 - 12u00
 • Open Pitlane namiddagsessie: 13u00 - 16u45
 • Open Pitlane hele dag: 9u00 - 12u00 / 13u00 - 16u45

Tarieven:
We maken in onze tarieven een onderscheid tussen prijzen voor leden en niet-leden. Een lidkaart kost €40,00 en is 1 jaar geldig.

Tarieven Leden Niet-leden
Voormiddag €250 €270
Namiddag €340 €360
Hele dag €430 €460

Extra piloten en passagiers betalen €20,00 per persoon.
Let op de geldende geluidslimiet: 103dB
Het dragen van een helm is verplicht.

Track Info
adresRoute du Circuit 55
4970 Francorchamps
lengte7004 m
geluidslimiet103 db
About the track

Dit circuit in de Ardennen ontstond in de jaren ‘20 toen men over de openbare weg reed van Francorchamps via Malmédy naar Stavelot en terug naar Francorchamps. Het huidige Formule1 circuit werd in 1977 voor het eerst in gebruik genomen en is 7 kilometer lang. 

Het is een heel snel tracé met verschillende hogesnelheidsbochten. De legendarische Eau Rouge-Raidillon combinatie, Blanchimont en Pouhon zijn bochten waar je "ballen" voor nodig hebt. Een klein foutje kan grote gevolgen hebben, daarom is de kick ook zo groot als je snel en perfect door deze bochten scheurt. 

Op de erelijst in Francorchamps staan veel grote namen zoals Ayrton Senna, Michael Schumacher, Juan-Manuel Fangio, Jim Clark, Jack Brabham en vele andere. De jaarlijkse 24 uren van Spa is naast de Formule1 race en de 1000km wedstrijd een van de absolute hoogtepunten. Tijdens de trackdays op dit circuit komt er steeds een mix van exclusieve sportwagens en racewagens op de piste. 

Open Formula wagens (single seaters) zijn tijdens onze trackdays niet toegelaten op dit Circuit. 

 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
 • location
General Rules
 1. Helm altijd verplicht op Trackdays.
 2. Tijdens het vrij rijden zijn enkel rijders MET MINSTENS TRACKDAY ERVARING toegelaten! Het is dan ook verboden om uw wagen te verhuren aan mensen zonder ervaring om deel te nemen aan onze vrij rijden sessies.
 3. Gele vlag = GEVAAR: niet inhalen, matig snelheid en heb respect voor de officials en uw mede deelnemers.
  Rode vlag = SESSIE ONDERBROKEN: niet inhalen, matig snelheid, pitlane rustig binnenrijden.
 4. Elke wagen MOET werkende lichten hebben (voor en achter). Bij slecht weer kan u verplicht worden de lichten te laten branden. Indien ze niet werken kan u de toegang tot het circuit geweigerd worden.
 5. SLEEPOOG VERPLICHT: indien uw wagen geen sleepoog heeft kan u de toegang tot de piste ontzegd worden.
 6. INHALEN: De langzamere wagen blijft op de ideale lijn, de snellere wagen haalt in door naast de lijn te gaan rijden! Zowel links als rechts kan er ingehaald worden.
 7. GELUIDSLIMIET ZOLDER: maximum 95 decibel. Dit wordt 2x per ronde gemeten. Bij eerste overtreding zwarte vlag, rapport ondertekenen en repareren. Bij tweede overtreding mag deze wagen NIET meer rijden die dag.
 8. Ruiten  minstens 3/4 gesloten als u op het circuit rijdt!
 9. De huurwagens voor trackdays (cursus circuit experience, racing & circuit contact e.d.) zijn verzekerd. De franchise komt ten laste van de deelnemer bij ongeval. Eigen risico bedraagt € 1500 voor de leswagens BMW E36 en €2500,00 voor de BMW E90 Clubsport.
 10. Zolder: Trucks, bestelwagens of trailers mogen enkel in de pitlane voor 9u 's morgens, tussen 12 en 13u en na afloop van het event.
 11. In Francorchamps is het 103 decibel al rijdend gemeten en 107 stilstaand.
 12. Schade aan het circuit komt ten laste van de deelnemer. Dit kunnen vangrails of bandenmuur zijn.
 13. Trackdays zijn GEEN snelheidswedstrijden. Deze dienen enkel om het circuit en uw wagen beter te leren kennen. Er wordt GEEN tijdsregistratie gedaan en er wordt op geen enkel moment aan topsnelheid gereden.
...LOADING...